Kurhotel Mar y Sol S.L.
Avda Amsterdam 8
38650 Los Cristianos / Tenerife
Tel. +34 922-750-540
Fax +34 922-795-473

Certificaat

Op de foto links naar rechts: Hans-Joachim Fischer met zijn secretaresse, Amparo de los Reyes en Benjamín Prieto Valencia.
Prijs Vereniging Roosevelt voor barrière-vrij Toerisme en Recreatie voor Mensen met een Beperking
 
Hans-Joachim Fischer (Oprichter en Eigenaar van Hotel Mar y Sol) ontving op 4 december 2017 in Cuenca van Benjamín Prieto Valencia (President van het Provinciebestuur van Cuenca) de „Prijs Vereniging Roosevelt voor barrière-vrij Toerisme en Recreatie voor Mensen met een Beperking“.
Deze onderscheiding wordt aan de heer Hans-Joachim Fischer overhandigd voor zijn voorbeeldige werk ter creatie van het Hotel Sol y Mar, een volledig toegankelijk vakantiecomplex.
 
De AAA Prijzen (ARONA ACCESSIBLE AWARDS)
 
Prijzen die in het leven geroepen zijn om de Innovatie, Cultuur en Betrokkenheid rondom het thema van de functionele diversiteit te belonen.
Het Gala voor de uitreiking van de Prijzen van het tweede Gala voor AAA Prijzen (Arona Accesibility Awards) vond op 2 december 2017 in Los Cristianos plaats, op de vooravond van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. In deze editie van de AAA Prijzen waren de belangrijkste personen en instellingen aanwezig die zich het afgelopen jaar voor deze zaak ingezet hebben en die in tien verschillende categoriëen prijzen ontvangen hebben.
Het Hotel Mar y Sol ontving de Prijs Canarias Accesible voor zijn betrokkenheid bij het Toerisme zonder barrières. Deze gerenommeerde prijs werd door  David Miguel Pérez, wethouder van Toerisme van de Gemeente Arona, overhandigt aan de heer Hans-Joachim Fischer (Oprichter en Eigenaar van Hotel Mar y Sol) en aan zijn zoon, Thomas Fischer (Onderdirecteur).

IV Mahou - LA PROVINCIA - La Opinión awards voor Gastronomie

 
Spa & Sport Hotel Mar y Sol heeft de Mahou - LA PROVINCIA - La Opinión award voor Gastronomie gewonnen en werd de winnaar in de categorie "Maatschappelijk verantwoord horecabedrijf".

Thomas Fischer, onderdirecteur en zoon van de oprichter en eigenaar van Mar y Sol, nam de prestigieuze prijs in ontvangst tijdens het gala dat op 29 juni 2017 plaatsvond in Las Palmas (Gran Canaria). De Mahou - LA PROVINCIA - La Opinión award voor Gastronomie werd hem persoonlijk overhandigd door de directeur van de krant La Opinión, Joaquín Catalán.

Prijs voor barrièrevrije architectuur, Sinpromi 2015

 
Op 9 december 2015 heeft Hans-Joachim Fischer, oprichter en directeur van Mar y Sol Spa & Sport Hotel, de prijs voor barrièrevrije architectuur Sinpromi 2015 in ontvangst mogen nemen uit handen van Carlos Alonso, voorzitter van de Raad van Tenerife.
Dit initiatief wordt gecoördineerd door de Vereniging voor bevordering van de mensen met een handicap in Tenerife (SINPROMI). Het doel van deze prijs is het aanmoedigen van en het creëren van obstakelvrije omgevingen en gebouwen, met uitstekende openbare en particuliere projecten die de toegankelijkheid bevorderen en bijdragen tot een verandering in het ontwerp van de openbare ruimtes.

Voor het eerst dit jaar was er de categorie ‘obstakelvrije architectuur’, deze prijs werd toegekend aan ‘Mar y Sol Spa & Sport Hotel, vakantie zonder drempels’ project. Dit project is gebaseerd op het bieden van een volledig mindervaliden vakantie pakket dat niet alleen de toegankelijkheid van het hotel biedt, maar ook speciale diensten die zijn aangepast aan de behoeften van elke gast.

Telefónica Ability Awards
 

Het Mar y Sol Spa & Sport Hotel is bekroond met de Telefónica Ability Award voor Toegankelijkheid. Hans-Joachim Fischer, oprichter en eigenaar van het hotel, nam de prestigieuze prijs in ontvangst op de ceremoniële gala-evenement op 12 januari in Madrid. De Telefónica Ability Award werd persoonlijk uitgereikt door Hare Majesteit de Koningin van Spanje, Doña Letizia Ortiz.

Ceremonie van de Duitse Vereniging voor regelgeving

 
Mevrouw Elli Baum-Fischer, hoofd van het TeraLava medische en therapie centrum aan de Mar y Sol Spa & Sport Hotel, kreeg speciale eerbetoon.

Op 24 januari 2014 hulde de D.A.H. (Duitse Vereniging voor regelgeving), vertegenwoordigd door haar voorzitter Dr. med. Harry Lamers, een bronzen engel gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Isabella Nizet, als erkenning voor haar buitengewone prestaties en succes met regulatory medicine. Dr. med. Harry Lamers overhandigde het standbeeld met de woorden “een engel voor een andere engel!”.

Onderscheiding van de gemeente Arona

 
Ter gelegenheid van de 10e verjaardag van het Arona toegankelijkheid plan werd het Mar y Sol Spa & Sport Hotel bekroond met een bronzen beeld voor het zijn van de enige volledig rolstoel toegankelijk vakantiecomplex in Europa, de prijs werd uitgereikt op 15 januari 2014.

Het evenement werd bijgewoond door v.l.n.r. Paulino Rivero (president van de Canarische Eilanden), Francisco Niño (burgemeester van Arona), Antonio García Marichal (wethouder economie, concurrentievermogen en innovatie), en Evelin Santos (raadslid voor Toerisme in Arona). Het bronzen beeld werd uitgereikt aan Hans-Joachim Fischer (oprichter en eigenaar van Mar y Sol Spa & Sport Hotel) uit handen van Antonia García Marichal.

Certificaat van het Nederlandse Rode Kruis  

De raad van bestuur, de gasten en begeleiders van het Nederlandse Rode Kruis district Maasticht, Meerssen en Mergelland overhandigden Hans-Joachim Fischer, eigenaar en directeur van het Spa & Sport Hotel Mar y Sol, de prijs voor beste hotel 2012.

 
Certificaat voor universele toegankelijkheid  
Op 9 januari 2012 heeft het Mar y Sol Spa & Sport Hotel als eerste hotel van de Canarische Eilanden het certificaat van de Spaanse vereniging voor normalisatie en certificering (Aenor) ontvangen.
De presentatie van het “certificaat voor universele toegangelijkheid” vond plaats op 18 januari 2012 ter gelegenheid van een officiële viering in Madrid, gehouden in de Spaanse toeristische beurs Fitur in Madrid.

De eerste vice-president van de raad van Tenerife, Carlos Alonso, overhandigde samen met de algemeen directeur van de Aenor Association, Avelino Brito en Manuel Romero, commercieel directeur voor certificatie (Aenor), het certificaat aan Hans-Joachim Fischer (eigenaar en directeur van Mar y Sol Spa & Sport Hotel).

 
 
home
Contact Newsletter Kaart   Pers Disclaimer Webcam Playa Las Vistas
naar boven