Kurhotel Mar y Sol S.L.
Avda Amsterdam 8
38650 Los Cristianos / Tenerife
Tel. +34 922-750-540
Fax +34 922-795-473
 

Klimaat

Het helende klimaat, dat voorkomt in het noordwesten van het eiland, en speciaal in Los Cristianos is doorslaggevend geweest bij de keuze van de locatie voor ons hotel.
De constante passaatwind uit het noordoosten, de ligging nabij de evenaar, de invloed van de golfstroom en de nabijheid van de oceaan dragen allemaal bij aan het milde klimaat op Tenerife. Dit is speciaal het geval ten zuiden van de 3.718 m hoge vulkaan 'de Teide'. Het is daarom niet verrassend dat Tenerife al jaren gezien wordt als één van de plaatsen met het beste klimaat ter wereld.
De passaatwind uit het noordoosten botst tegen de Teide vanuit het noorden en laat het vervolgens regenen op de noordelijke helft van de vulkaan en het eiland. Dit effect is duidelijk te zien in de regio Puerto de La Cruz, hier is het overwegend groen. Als de regen gevallen is bereikt de overgebleven droge en warme lucht de zuidkant van de vulkaan, stroomt over de oceaan, vloeit vervolgens terug naar de kust en beklimt opnieuw zuidelijke helling van de vulkaan. (Rotation winds) De droogte en de warmte van de lucht, dag en nacht, leiden tot onvoorstelbaar gezonde weerscondities die u niet zult aantreffen op één van de andere Canarische eilanden.
Het positieve effect van dit klimaat op mensen die lijden aan MS, Reuma, Psoriasis, Neurologische aandoeningen of bepaalde allergische aandoeningen heeft geresulteerd in gasten uit heel Europa die hier zoeken naar behandeling of genezing.
Een respectabele Duitse wetenschapper, Prof. Dr. Hiltermann, heft onderzoek gedaan naar het klimaat op Tenerife en hij concludeerde het volgende:
"Het klimaat in Los Cristianos heeft alle aanbevelingen van Medische Meteorologie. Alle beïnvloedende klimaatfactoren zijn optimaal aanwezig. Het belangrijkste van warmte is dat de temperatuur in de schaduw niet of nauwelijks boven de 30º C komt. Er is dan geen hitte-stress en de lage gemiddelde luchtvochtigheid van 49% zorgt voor een normale transpiratie en warmte afgifte. De gelijkmatigheid tussen dag- en nachttemperatuur kan ook als een beschermende factor beschouwd worden."
 
home
Contact Newsletter Kaart   Pers Disclaimer Webcam Playa Las Vistas
naar boven